Pompoenchutney met kerrie, kokos en koriander

Pompoenchutney met kerrie, kokos en koriander

  • 1 kg pompoen, geschild, in blokjes van ca. 3 cm
  • 30 cl blanke azijn
  • 250 g suiker
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 2 eetl. gembersnippers op siroop
  • 20 cl kokosmelk
  • 100 g blanke rozijnen
  • 2 eetl. verse koriander, gehakt

Leg de pompoen in een vergiet of zeef met zout.
Laat uitlekken.
Breng de azijn, suiker, knoflook, kerriepoeder en gember aan de kook.
Voeg de pompoen toe en laat circa 15 minuten koken.
Meng er de kokosmelk en de rozijnen door en kook zachtjes tot de chutney voldoende is ingedikt.
Schep als laatste de koriander erdoor.
Schep de chutney in brandschone potten.
Sluit af met de deksels en laat omgekeerd afkoelen.
Lekker bij licht vlees, kip en geroosterde groenten.

Variatie
Vervang koriander door gehakte lente-/bosui en voeg 1 theelepel sinaasappelrasp toe.

Bron: Boodschappen

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug