|
|
Verwarm de oven op circa 175 °C (ken uw oven).
Voor een cakevorm van ca. 22 x 12 cm.
Doe de bloem en bakpoeder door een zeef in een kom, zo zijn de klonten er uit.
Meng de kaneel en wat zout erdoorheen.
Meng in een andere kom de pompoenpuree, suiker, eieren, melk en gesmolten boter tot het een mooi glad geheel is.
Gebruik een (staaf-)mixer.
En deze massa schept u – vouwt u – door de het droge bloemmengsel tot het een fraai glad beslag is.
Doe dan de chocoladestukjes erdoorheen.
Breng over in de cakevorm.
Strijk glad.
Strooi de kaneelsuiker erover en schuif in de oven.
Bak gedurende 40 – 60 minuten.
Ook hier: ken uw oven.
Het is gaar als u er iets van de orde breinaald er in steekt en die er droog uitkomt.
Bak niet te lang.
Opmerkingen
Pompoenpuree koopt men in de VS in blikken. Wij namen een van onze kleinere pompoenen, schilden deze en haalden de pitten (met een eetlepel) eruit en sneden ‘m in kleine brokken. Net (niet) onder water op gezzet en een kwartiertje gekookt, tot de brokken zacht werden. Afgegoten. De stukjes gepureerd en, omdat ze nog veel vocht bevatten, even in de pan boven vuur al roerend ingedikt. Substantie van een potje Olvarit – babyvoeding. En dat kleine pompoentje gaf net ietsje meer dan we nodig hadden.