|
|
In de cakevorm leg je een bodem van vetvrij papier.
Die maak je door de vorm op het papier te zetten en de omtrek te tekenen.
Knip hem uit en leg hem in de cakevorm.
Vet de binnen- en zijkant(en) van de cakevorm in met boter op vetvrij papier.
Warm de kandijstroop langzaam op en meng er de boter en de suiker door.
Zeef de bloem, de peper-en-zout-mix en het bicarbonaat in de kom en meng alles.
Giet de stroop bij de bloem.
Voeg er de eieren en de melk bij en roer alles tot een deeg.
Giet het deeg in de cakevorm en bak hem ongeveer 1 uur en een kwartier in een oven op 170º C.
Als de cake is afgekoeld, snijd je hem zoals een pompoen.
Hierna kan je de pompoencake versieren met boterglazuur.
Bobby
Gepubliceerd door: Kook Jij -->
|
|
Laat de rozijnen 15 minuten tot een uur weken in de grappa of cognac totdat ze opzwellen.
Vet 4 kleine ronde ovenschaaltjes in met wat van de gesmolten boter.
Snij de pompoen in stukken, verwijder de pitten en bak de pompoen twintig minuten in de oven.
Laat afkoelen, voeg wat zout toe en maak er in een blender of foodprocessor een gladde pasta van.
Voeg het restant van de boter toe.
Doe er suiker, amandelen, sinaasappelschil, de sultana's en de geraspte limoenschil bij en klop goed door.
Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dat toe.
Verhit de oven voor op 180 °C.
Klop de eidooiers en spatel dit door het pompoenmengsel.
Klop de eiwitten stijf en spatel dit erdoor.
Breng over in de ovenschaaltjes en bak 20 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.
Dit kun je controleren door er met een satéprikker in te prikken.
Als die er helemaal schoon weer uitkomt zijn de cakejes klaar.
Strooi er poedersuiker over en serveer met bolletjes ijs.