Pompoenbrood

Pompoenbrood

  • 3 eetl. olijfolie of 3 eetl. arachideolie
  • 250 g pompoenen, in blokjes, met schil
  • 400 g tarwebloem
  • 100 g maïsmeel
  • 15 gram zout
  • 1 zakje gedroogde gist of 20 g verse gist
  • mespunt nootmuskaat, versgeraspt
  • 1 theel. gemberpoeder (djahé)
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • circa 10 cl karnemelk

Verwarm 2 eetlepels olie en schep de pompoen erdoor.
Voeg 5 cl water toe en stoof zachtjes 10 - 15 minuten tot de pompoen gaar is.
Pureer en laat afkoelen.
Kneed er een deeg van met de tarwebloem, maïsmeel, zout, gist, specerijen en karnemelk.
Voeg eventueel wat extra karnemelk toe als het deeg te droog is.
Laat circa 10 minuten rusten.
Bestrijk het werkblad met de rest van de olie en kneed het deeg 5 minuten.
Vorm een bal en laat afgedekt 1 uur rijzen.
Leg het deeg op de bakplaat en snijd de bovenkant om de 4 cm 1 cm diep in.
Dek af en laat nog circa 45 minuten rijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 220 °C en bak het brood in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstip
Bestrijk het brood voor het bakken met water en druk er zonnebloempitten in.

Variatie
Dit brood is ook lekker met volkorenmeel.

Bron: Boodschappen

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug