Pompoenboter

  • 1 Hokkaido pompoen
    (want die hoef je niet te schillen!)
  • 1 grote ui
  • 1 theel. geraspte verse gember
  • 2 à 3 eetl. olie
  • zout of sojasaus
    (tamari) of miso naar smaak

Snijd de pompoen doormidden.
Haal met een lepel de pitten eruit.
Snijd dan de pompoen in blokjes.
Snijd ook de ui in blokjes.
Fruit eerst de ui en doe dan de pompoen erbij.
Op hoog vuur houden en telkens goed roeren.
Als de pompoen aangebakken is, dan voeg je de gember er aan toe en het zout of miso of hartige sojasaus.
Zet dan het vuur laag en roer het van tijd tot tijd door.
Na ongeveer 3 uur sudderen en telkens doorroeren is het klaar.
Dit gerecht is heel erg zoet van smaak.
Er gaan geen zoetmiddelen door.

Serveertip
Als groentegerecht bij rijst, macaroni, gierst, spagetti of dergelijke.

Bron: Smulweb

Terug