Vegetarische stoof van pompoen en zoete aardappel

Vegetarische stoof van pompoen en zoete aardappel

  • 1½ winterpeen, in schijven van pakweg ½ cm
  • 3 bataten (zoete aardappelen),
    geschild en in blokjes van pakweg 1 x 1 cm of ietsje groter
  • 1 kleine butternut squash
    (of misschien wel normaal, pakweg 20 cm lang), geschild,
    in misschien iets grotere blokjes
  • twee handen gedroogde abrikozen, grof gesneden
  • ½ groot blik gepelde tomaten
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 3 tenen knoflook, in dunne schijfjes
  • 1 eetl. Râs el Hânout
  • 1 fikse theel. komijnpoeder
  • 1 fikse theel. kaneel
  • stuk feta (echte!)
  • scheut olijfolie
  • couscous

Neem een kasserol (zware gietijzeren pan), verhit daarin de olie en bak de wortelschijven aan.
Doe de knoflookschijven erbij.
Even roerbakken – de wortelen mogen best gebakken uitzien, maar niet te bruin.
Doe er pakweg ½ liter water in en het bouillonblokje.
En natuurlijk de blokjes pompoen en bataat en abrikoos.
En de kruiden.
De tomaten erbij (door de vingers fijnknijpen) en wat van het tomatenvocht.
Goed omscheppen.
Het deksel op de pan en laten stoven.
Tot het beetgaar is.
Dat kan wel een kwartier duren.
Onderwijl maakt u couscous volgens het voorschrift op de verpakking.
Serveer de stoof over de couscous en verkruimel er wat feta over.

Bron: MergenMetz

Terug