Pompoen-wortelsoep met oranjeroom

Pompoen-wortelsoep met oranjeroom

  • 1 pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 theel. paprikapoeder
  • boter
  • 1 gemberwortel
  • 1 l groentebouillon
  • 1 sinaasappel
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 20 cl crème fraîche of room
  • verse tijm
  • 2 bosuitjes
  • versgemalen peper
  • zout
  • 4 wortels

Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees met schil in kleine stukjes.
Snijd de ui en knoflook heel fijn, fruit ze op een laag vuur samen met de paprikapoeder in een soeppan in de boter gedurende 5 minuten, blijf goed roeren.
Schil ± 3 cm gemberwortel en rasp deze boven de gefruite ui, schenk er dan de bouillon op.
Schil de wortelen en rasp ze grof, voeg ze toe aan de bouillon en laat de wortel in ongeveer 15 minuten gaarkoken.
Pureer de pompoen/wortelsoep dan met een staafmixer tot een gladde gebonden soep.
Maak deze verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Maak intussen de oranjeroom, was de sinaasappel heel goed en rasp er een eetlepel schil af, roer dit samen met de koriander door de crème fraîche.

Serveren
Schep in iedere soepkom of soepbord een flinke lepel oranjeroom, verdeel hier de verse kruiden en in ringetjes gesneden bosui over en schep er de hete soep op.

Bron: Verse Oogst

Terug