voor 6 personen |
|
|
Schil de aardappels, pompoen en wortelen en snijdt ze in dobbelstenen.
In een grote pan met dikke bodem, verwarm de olie, niet te heet.
Voeg de pompoen (of andere squash) en de wortels toe, alsook de aardappels en de ui.
Roer vaak, tot de ui glazig is, = ongeveer 10 minuten.
Voeg de bouillon toe en 25 cl water.
Breng het geheel aan de kook.
Zet de hittebron laag, doe het deksel erop en stoof, regelmatig roerend tot de groentes zeer zacht zijn (ca. 45 minuten).
Gebruik de staafmixer of de keukenmachine om de soep evt. in gedeeltes te pureren.
Klop de mosterd er doorheen, samen met de zout & peper naar smaak.
Breng het al roerend weer langzaam aan de kook totdat alles door en door heet is.
Als je het een dag van te voren wilt maken, laat het dan vlug afkoelen.
Zet het in de koelkast in een goede plastic container.
Serveertips
Vlak voor serveren garneren met de peterselie.
Bron: Smulweb
|
|
Snij de uien, knoflook en verse gember fijn.
Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie en voeg dan de uien, knoflook en gember toe.
Zet dit op een lage temperatuur aan, totdat het glazig wordt.
Schil ondertussen de pompoen en de winterpeen, verwijder de zaadjes uit de pompoen en snij de groente dan in blokjes van 1 cm.
Voeg de groente toe aan het uienmengsel, samen met de gekneusde korianderzaadjes.
Bak het geheel samen 5 minuten door en blus het dan met de witte wijn en de groentebouillon.
Kook dit ca. 20 minuten op een lage temperatuur.
Pureer het mengsel en voeg dan de soyareepjes toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en limoensap.
Strooi voor het serveren een beetje peterselie over de soep.
Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya
|
|
Was de pompoen, schil hem en haal de pitten eruit.
Snijd het vruchtvlees in niet te grote stukken.
Was de wortelen en snijd ze in niet al te dunne plakken.
Zet pompoen en wortel samen met wat water op en laat een half uurtje koken.
Pureer de groentemassa dan met een staafmixer of in de keukenmachine.
U kunt dan goed zien hoe dik het is geworden en daaraan de hoeveelheid water die nog moet worden toegevoegd, aanpassen.
De hoeveelheid bouillonblokjes is ook afhankelijk van de grootte van de pompoen en de gebruikte hoeveelheid water.
Meng groentepuree en water goed, breng nog even aan de kook en voeg dan bouillon en kruiderijen toe.
Tot slot de crème fraîche erdoor (dit hoeft niet, maar het maakt de smaak wat zachter) en de soep is klaar.
Lekker met (volkoren)brood en kruidenboter of zachte kaas.
|
|
Schaaf de schil van de pompoen en snijd hem doormidden.
Verwijder de zaadlijsten en snijd hem in blokjes.
Schaaf of schil de wortels en snijd ze in blokjes.
Fruit de knoflook uit de pers in de verhitte olie en roer het kerriepoeder erdoor.
Bak de pompoen- en wortelblokjes omscheppend beetgaar.
Voeg de bouillon erbij en laat alles 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper en zout en koriander.
Tip
Lekker met crôutons.
Bron: De Oude Muur
voor 2 personen
|
|
Wortelen, ui, pompoen, aardappel in blokjes snijden.
Stoof deze aan in een beetje boter samen met de pompoenblokjes en de uitgeperste knoflook.
Hou een handvol pompoenblokjes aan de kant voor garnering.
Voeg de bouillon en blaadjes rozemarijn toe en laat op een matig vuur sudderen.
Mix de soep en breng terug aan de kook voeg tevens de pompoenblokjes toe.
Serveer zeer warm.
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij -->
|
|
Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en voeg dan de uien, knoflook en gember toe.
Verwarm dit op een laag vuur totdat de ui glazig is.
Voeg dan de pompoen, wortel en korianderzaadjes toe.
Bak het geheel nog 5 minuten.
Blus het af met witte wijn en groentebouillon.
Kook het geheel dan ongeveer 20 minuten op een laag vuur.
Pureer de soep.
Voeg de tofu-reepjes toe en breng de soep op smaak met zout, peper en limoensap.
Strooi voor het serveren de peterselie over de soep.
Bron: Vegetarisch eten is een feest
Gepubliceerd door: De Wassende Maan