Gefrituurde pompoen met veldsla en pompoenpitten

Gefrituurde pompoen met veldsla en pompoenpitten

  • 1 pompoen of een halve grote
  • 125 g bloem
  • peper
  • zout
  • 2 eieren
  • 2 dl karnemelk
  • veldsla
  • sinaasappel
  • olie
  • azijn
  • mosterd
  • pompoenpitten

Maak een beslag door de bloem met wat zout boven een kom te zeven.
Maak een kuiltje in het midden.
Klop een ei los met een scheutje karnemelk en schenk dat in het kuiltje.
Roer geleidelijk de bloem erdoor, ondertussen de rest van de karnemelk erbij gietend.
Laat het beslag een half uurtje rusten.
Breng ondertussen de frituurolie op temperatuur en snijd de pompoen in schijven van zo’n twee centimeter dik.
Klop een eiwit stijf en spatel door het beslag.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan, was en droog de veldsla, schil de sinaasappel en snijd in stukjes.
Klop een dressing van de azijn, mosterd, olie.
Haal de pompoen door het beslag en frituur in 3 tot 4 minuten.
Serveer de gefrituurde pompoen zo snel mogelijk (eventueel met mayonaise), met de veldsla waar de dressing, sinaasappel en pompoenpitten doorheen zijn gehusseld.

Bron: Michiel Bussink

Terug