|
|
Alle peulvruchten hebben warmhoudende eigenschappen.
Ook linzen.
Pompoenen, nou als je die kleine gebruikt of de flessenhals pompoenen.
Aan de grote valt culinair geen eer te behalen.
Linzen kan je gewoon zo gaar koken.
Ze hebben dan wel altijd de neiging iets papperig te worden.
Dus wat mij betreft eren uurtje of 4 weken en dan snel gaar koken.
Schil de pompoen, verwijder pitten en snijd het vruchtvlees in stukken.
Snipper de ui en hak de venkelknol grof.
Verhit wat olie in een stevige braadpan en fruit de ui glazig met kerriepoeder en karwijzaadjes.
De stukken pompoen en venkelknol erbij.
Nog even goed omscheppen en dan een scheut water erbij.
Laat met de deksel op een kier gaar stoven.
Giet de linzen af en laat uitlekken en schep ze er door.
Nu de geitenyoghurt.
Een flinke hand fijngehakt selderiegroen, zout & peper en je bent klaar.
Serveer met serieuze rijst.
Bron: De Bruine Bonen Bende