Pompoen met tomaten

voor 6 personen

  • 500 g (calabaza) pompoenvruchtvlees,
    in blokjes van 2 centimeter
  • 1 eetl. arachideolie
  • 2 grote uien, in ringen
  • 6 grote, rijpe tomaten,
    ontveld, pitjes verwijderd en grof gehakt
  • snufje suiker
  • zout naar smaak

Kook de stukjes pompoen 10 minuten in ruim water, of totdat de pompoen zacht is maar nog niet uit elkaar valt.
Laat de pompoen uitlekken.
Laat de arachideolie heet worden in een zware koekenpan en bak de uienringen lichtbruin.
Voeg de tomaten toe en laat ze onder af en toe roeren 3 minuten meebakken.
Voeg de pompoen, suiker en het zout toe en roer goed.
Laat zonder deksel op de pan en zonder te roeren koken totdat alle vloeistof verdampt is en er op de bodem een bruin korstje ontstaat.
Serveer warm.

Tip
Hier wordt calabazapompoen gecombineerd met tomaten tot een heerlijk kleurig gerecht.
Door toevoeging van een paar stukjes vlees kan het, zoals zoveel Afrikaanse groentegerechten, veranderen in een hoofdgerecht.

Bron: Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris
Gepubliceerd door: Esther's homepage

Terug