Pompoen-stamptaart met geitenkaas en biet

Pompoen-stamptaart met geitenkaas en biet

vegetarisch

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 1 theel. gemberpoeder, (djahé)
  • 1 theel. korianderpoeder, (ketoembar)
  • mespunt kaneelpoeder
  • 500 g pompoenen, in blokjes
  • 300 g kruimige aardappels, geschild, in blokjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 6 plakjes hartige taartdeeg, ontdooid, diepvries
  • 200 g bieten, gepeld, in dunne plakken, gekookt
  • 200 g zachte geitenkaas, verkruimeld

Verwarm de olie en fruit de ui in circa 5 minuten zacht en goudbruin.
Voeg de specerijen, pompoen, aardappelblokjes en een snuf zout toe en roerbak een paar minuten.
Voeg zoveel kokend water toe dat de groenten net onder staan en laat op lage stand in circa 10 minuten gaar stoven.
Giet het stoofvocht af en stamp de groenten grof.
Breng goed op smaak met zout en peper en klop het ei erdoor.
Vet de vorm in.
Verdeel het deeg over de springvorm en snijd de opstaande rand gelijk.
Pel de bieten en snijd ze in dunne plakken.
reng ze op smaak met peper.
Verwarm de oven op 200 °C.
Verdeel de helft van de pompoenpuree over de vorm en strijk glad.
Verdeel hier de helft van de bietenplakjes dakpansgewijs op en herhaal dit nog eens.
Dek af met de verkruimelde kaas en bak de taart in circa 40 minuten gaar en bruin.
Laat nog 10 minuten staan en snijd de taart dan in punten.

Lekker met lamsvlees.


Wijnadvies
Lekker fris wit. Vanwege de geitenkaas kunt u ruimhartig Sauvignon Blanc schenken van Berg Schaduw, Gamma of Jean Sablenay. Wit met wat meer vulling kan ook: Arthur Metz Pinot Blanc bijvoorbeeld of Montalto Pinot Grigio.

Bron: Boodschappen

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug