Terrine van pompoen en rode biet

  • 200 g pompoen
  • 200 g rode biet
  • 2 zoete appels
  • (krul)sla
  • 20 cl (soja)room
  • 6 eetl. agar-agarvlokken
  • ½ theel. rozemarijnpoeder
  • muskaatnoot
  • peper
  • zout

Maak de groenten schoon en schik de appels.
Snij de biet in kleine stukjes.
Stoom de biet gaar en voeg op het laatst de appels toe.
Stoom in een andere pan de pompoen gaar.
Laat de groenten zeer goed uitlekken alvorens ze verder te verwerken.
Hou het kookvocht apart.
Mix de pompoen fijn en roer er rozemarijnpoeder (pepermolen), zout en een scheutje room door.
Neem de helft van de hoeveelheid agar-agar en los op in 20 cl kookvocht van de pompoen.
Laat het enkele minuten koken tot het volledig opgelost is.
Roer het mengsel door de pompoenpuree.
Spoel een tulband (bakblik in tulbandvorm) om met koud water en leg er een laagje pompoenpuree in.
Laat 30 minuten opstijven in de ijskast.
Mix intussen de biet met de appels fijn.
Werk de rode biet met de agar-agar af, net zoals bij de pompoen.
Leg een gladgestreken laagje bietenpuree op de pompoenpuree.
Laat ook het bietenlaagje opstijven.
Serveer de terrine op een bedje van (krul)sla.

Bron: De Wassende Maan

Terug