Geroosterde pompoen met rode ui

Geroosterde pompoen met rode ui

vegetarisch, voor 2 personen

  • 8 parten pompoenen (geschild)
  • 8 teentjes knoflook (gekneusd, ongepeld)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 2 rode uien (in parten)
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 2 eetl. pijnboompitten (geroosterd)

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de parten pompoen met teentjes knoflook op een bakplaat en sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over.
Bestrooi met zout & peper.
Rooster 20 minuten in het midden van de oven.
Leg na 10 minuten de uiparten (met de takjes tijm eronder en besprenkeld met 2 eetlepels olijfolie) erbij en bak nog 15 minuten tot de pompoen en ui zacht zijn.
Sprenkel er een beetje balsamicoazijn over en strooi er de pijnboompitten over.

Bereidingstip
Lekker bij de kipcasserole en de warme salade met varkenshaas.

Bron: Boodschappen

Terug