|
|
Snij het vruchtvlees van de pompoen en de ui in stukjes.
Stoof beide groenten in 1 eetlepel boter.
Doe de rijst en de witte wijn erbij.
Laat de wijn verdampen.
Voeg de groentebouillon geleidelijk toe.
Laat het geheel ± 15 minuten verder gaar worden op laag vuur.
Kruid alles met peper en zout.
Roer de room en de rest van de boter erdoor samen met de Parmezaanse kaas.
Bron: Receptweb
Gepubliceerd door: De Wassende Maan
|
|
Spoel de pompoenen grondig.
Snij er onderaan een klein stukje af zodat ze stabiel staan en snij er het hoedje af.
Hou apart.
Hol de pompoenen uit.
Haal er de pitten uit en hou het vruchtvlees apart.
Schraap tot ongeveer ½ cm van de schil.
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Wrijf de pompoenen in met olijfolie.
Zet de in de oven en hou in de gaten: haal ze uit de oven als ze gaar zijn.
Bak de pancetta of ontbijtspek knapperig.
Breek in stukken.
Snij het pompoenvruchtvlees in blokjes en bak ze samen met de tijm goudbruin in olijfolie.
Voeg een scheut water toe, draai het vuur lager en laat de pompoen glazig worden.
Laat de boter smelten en fruit de ui en look glazig.
Voeg de rijst toe en bak 1 - 2 minuten mee.
Giet de wijn erbij en laat inkoken.
Voeg de bouillon beetje bij beetje toe.
Roer regelmatig.
Roer als de rijst bijna gaar is de pompoen en bijna alle pancetta of spek erdoor.
Roer de kaas met een flinke klont boter door de gare rijst. Haal de pan van het vuur en laat even staan.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de pompoenen uit de oven en vul ze met risotto.
Werk af met de laatste stukjes pancetta of spek en zet de hoedjes terug op de pompoenen.
Serveer meteen.
Bron: Jamie Oliver!
Gepubliceerd door: Romeo & Julienne
|
|
Snipper de sjalotten; snijd de pompoen in kleine blokjes.
Verhit een goede scheut olijfolie in een kasserol.
Fruit de sjalot tot ze glazig, licht bruin wordt.
Doe de rijst erbij en – op hoog vuur – flink doorroeren tot deze helemaal glazig is.
Blus met een scheut noilly prat.
Zet het vuur laag en doe er een pollepel of meer hete bouillon bij – de grap is dat door telkens toevoegen van bouillon uiteindelijk een smeuïge massa ontstaat, die net aan kruipt op het bord, maar zeker niet vloeit.
Doe na de eerste scheut bouillon de pompoenblokjes erbij.
Onder regelmatig roeren bouillon toevoegen.
Na ca. 20 minuten is de risotto klaar.
Doe de Parmezaanse kaas erbij.
Te veel kaas is niet lekker.
Bron: NN