Geroosterde pompoen ravioli met salie

    • pasta vulling
  • 650 g pompoen
  • 125 g boter (ongezoute)
  • 4 sneden prosciutto
  • snuifje nootmuskaat
  • zeezout
  • gemalen witte peper
    • pasta
  • 1200 g pastadeeg
  • salie boter saus
  • 80 g verse salie bladeren
  • 1 eetl. water
  • 250 gr boter
  • sap van 1 citroen
    • garnering
  • 30 - 40 kleine salie bladeren
  • 120 g feta in blokjes van 5 mm
  • 4 sneden prosciutto of Bayonneham

Verwarm de oven voor op 250 °C
Bedek een bakblik met vetpapier en leg daar alle prosciutto op.
Plaats 10 minuten in de oven gedurende 10 minuten.
Snij de pompoen in evengrote stukken maar laat de schil erop, (125 gram per stuk ongeveer).
Portioneer de helft van de boter om de pompoenstukken en pak elk stuk in met folie.
Plaats in de oven en bak 60 tot 90 minuten, tot ze zacht zijn als je er met een tandenstoker inprikt.
Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
Haal uit de folie en verwijder de schil.
Pureer het vlees en passeer het door een chinois fin.
Verbrokkel de helft van de prosciutto en voeg bij de pompoenpuree.
Meng alles goed om en voeg de kruiden en de rest van de ingrediënten en proef van het mengsel.
Kruid bij naar smaak.
Plaats in koelkast tot gebruik.
Het zal tot 2 dagen goed blijven in de koelkast, mits bedekt met folie.
Je zou rond de 360 gram vulling hebben.

Pastadeeg:
Doe de bloem en zout in een mengkom en maak in het midden een kuiltje.
Breek het ei en het kuiltje en begin langzaam het ei met de bloem tot een deegje onstaat.
Haal alles uit de mengkom en plaats het op de werkbank of snijplank.
Meng tot een elastisch deeg is bekomen.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten.
Rol het deeg nu een beetje uit met behulp van een deegrol of een lege fles.
Zet de pastamachine op stand 1 en rol het deeg 2 keer in stand 1 uit.
Zet de pastamachine op stand 2 en rol nogmaals 2 keer erdoor.
Zet op stand 4 en rol het één keer door de machine, maar zorg ervoor dat het deeg niet breekt.
Zet de pastamachine op stand 6 en rol het er 2 keer uit.
Maak lapjes deeg van 6 cm breed op 15 cm lang.
Leg op elk plakje deeg 10 kleine hoeveelheden van de vulling.
Plaats een ander plak deeg er bovenop en duw met duim en wijsvinger om de vulling in het midden te houden.
Duw het deeg aan de zijkanten ook aan zodat de vulling op zijn plaats blijft.
Neem de raviolisnijder of een scherp mes en snij van de plak deeg en de vulling 10 raviolia's.
Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
Kook de raviolia's in kokend zoutwater gedurende 3 à 3½ minuten, niet langer.
Giet de raviolia's door een zeef en spoel kort met koud water.
Maak de botersaus.
Verdeel de pasta over 2 borden, (Diepe borden is niet noodzakelijk).

Garnering
verhit de olie in een braadpan en voeg de salie bladeren en laat ze krokant bakken.
Verwijder van vuur en laat de salie bladeren op papier uitdruipen.

Voor het opdienen
Voeg de citroensap bij de salie saus en napeer over de ravioli.
gebruik eventueel wat Parmegiano Reggioano als extra garnering.
Je zou 50 stuks ravilio eruit krijgen, genoeg dus voor 6 tot 8 personen als hoofdgerecht, 10 tot 12 als voorgerecht.

Wijnsuggestie: Chardonnay, Chablis, Pinot Gris

Bron: Ronny Henri Szostek
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug