Pompoen-pindasoep

  • 1 l groentebouillon
  • 80 cl pompoenpuree
  • 25 cl pindakaas
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 takjes selderij
  • 1 - 1½ theel. geraspte verse gember
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 25 cl kokosmelk
  • 2 eetl. sojasaus, naar smaak
  • 2 eetl. agave of esdoornsiroop
  • 2 eetl. sriracha
    • optioneel voor garnering
  • limoen
  • koriander
  • kokosmelk
  • of meer sriracha

Verwarm in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de Thaise rode curry pasta toe, en roer of klop tijdens het opwarmen.
Na ongeveer 1 minuut wil het aan de pan vastkleven en begint het geurig te worden.
Voeg vervolgens alle overige ingrediƫnten toe: groentebouillon, pompoen, pindakaas, kokosmelk, sojasaus, agave en sriracha.
Goed roeren om te mengen.
Kook het geheel gaar tot het volledig is doorverwarmd.
Garneer met een schijfje limoen, wat koriander, sriracha, een scheutje kokosmelk.

Bron: Wayne Boatwright in de nieuwsgroep rec.food.cooking

Terug