Pompoen en pastinaak met worst van de ovenplaat

  • 250 g pompoenen, geschild, in grove stukken
  • 250 g zoete aardappels, geschild, in grove stukken
    of vastkokende aardappels, geschild, in grove stukken
  • 250 g pastinaken, geschild, in grove stukken
    of winterwortels, geschild, in grove stukken
  • 4 rundersaucijzen
  • 1 bol knoflook, gepeld
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. gedroogde oregano of majoraan
    of rozemarijn

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de groenten samen met de worsten en knoflookteentjes, olie en kruiden in een kom.
Schep goed door zodat alles met een laagje olie is bedekt.
Verdeel dit alles over de bakplaat en bestrooi met zout en peper.
Bak de groenten en worsten in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en mooi bruin.

Bereidingstip
Wil je voorkomen dat het velletje van een saucijs of braadworst knapt?
Dat kan op twee manieren:
1. Wel ze voor het bakken eerst 5 - 10 minuten in heet water. Droog ze wel eerst af voor het bakken, anders spettert het zo en worden ze lastiger bruin.
2. Bak ze zachtjes op een lage stand in ruim boter of vloeibaar bakproduct.

Bron: Boodschappen

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug