Gefrituurde pompoen met pasta

  • 750 g pompoen (blijft over ± 500 g geschild, zonder zaden)
  • (olijf)olie voor het frituren
  • zout
  • peper
  • 300 g (volkoren)pasta
  • 80 g boter
  • 2 - 3 eetl. salieblaadjes
  • versgeraspte oude Goudse kaas

Schaaf met de kaasschaaf of met een dunschiller lange linten van het pompoenvruchtvlees.
Verhit de olie voor het frituren tot 180 °C, frituur de pompoenlinten in gedeelten in 2 - 3 minuten lichtbruin en krokant en wikkel ze direct na het bakken om de steel van een houten pollepel.
Bestrooi de linten met zout.
Kook de pasta intussen in ruim kokend water met zout beetgaar en giet af.
Verwarm, terwijl de pasta kookt, de boter met de grofgehakte salie tot de boter goudbruin is.
Verdeel de pasta over de borden, giet de salieboter erover, strooi er de kaas en naar smaak peper over en leg de gefrituurde pompoenlinten erbovenop.

Bron: Sonja van de Rhoer

Terug