Pompoen met paddestoelen

  • 3 eetl. olijfolie
  • 8 blaadjes salie
  • ½ - ¼ rode Spaanse peper
    (afhankelijk persoonlijke smaak)
  • 3 - 4 kleine (rode) uien
  • ± 800 g pompoen
  • 200 g (gemengde) paddestoelen, zoals (kastanje)champignons, shiitake
  • ½ theel. korianderzaadjes
    of 2 takjes verse koriander (op het laatst)
  • ½ theel. komijnzaadjes
    (of 1 eetl. geroosterde sesamzaadjes)
  • zout, peper
  • 1 - 2 eetl. gehakte pecan- of gepelde walnoten

Verhit een wok of wijde braadpan en voeg de olijfolie toe.
Roerbak de blaadjes salie om en om, neem ze uit de pan en leg ze op keukenpapier.
Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de peper, snijd deze in ragdunne reepjes en bak die in de hete olie in dezelfde pan.
Pel de uien, snijd ze in parten en voeg ze toe.
Maak de pompoen schoon, verwijder het zaad en het vocht en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Bak de pompoen mee tot ze aan alle kanten licht gekleurd zijn.
Zet het vuur lager.
Borstel de paddestoelen schoon of wrijf ze af met keukenpapier en snijd ze in plakjes.
Voeg ze aan de inhoud van de pan toe met de gekneusde (met het lemmet van een groot mes fijngedrukte) koriander- en komijnzaadjes en laat de groente, afgedekt, in 15 - 20 minuten gaar stoven.
Breng op smaak met zout & peper en garneer met de gehakte noten en de salieblaadjes.
Lekker met aardappelpartjes uit de oven of met wat crème fraîche erdoor met een volkorenpasta.

Bron: Sonja van de Rhoer
Gepubliceerd door: Astrid Veltman

Terug