Pompoen-ovenschotel

  • 1 (biologische) pompoen van ± 900 g (geeft ± 550 g vruchtvlees)
  • 2 uien
  • 1 - 2 teentjes knoflook
  • 1 - eetl. olijfolie
  • 3 theel. kerriepoeder
  • 1 - 2 eetl. fijngeknipte verse tuinkruiden
    (koriander, bieslook, peterselie, tijm, rozemarijn)
  • 1 blik gepelde tomaten (± 450 g)
  • zout, peper
  • 1½ dl crème fraîche
  • 75 g geraspte kaas
  • 2 eetl. paneermeel
  • 30 g boter, verdeeld in klontjes

Vet een ovenvaste schaal in en verwarm de oven voor op 190 °C.
Schil de pompoen schoon en verwijder het zaad en de slijmerige delen.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pel de uien en de knoflook en hak beide fijn.
Verhit de olie en bak de ui en de knoflook met het kerriepoeder aan.
Voeg het pompoenvruchtvlees toe en bak dit even mee.
Laat de gepelde tomaten uitlekken, snijd ze kleiner, meng ze met de kruiden naar keuze en breng op smaak met zout & peper.
Leg onderin de ovenvaste schaal een laag pompoen-ui-knoflook, vervolgens een laag tomaat met kruiden, hierop een mengsel van crème fraîche en geraspte kaas en bestrooi de ovenschotel dun met paneermeel.
Verdeel er een paar mini-klontjes boter over en zet de schaal ± 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Serveer met aardappelpuree of notenrijst.

Bron: NN

Terug