|
|
Schil de pompoenstukken met een dunschiller en snijd in parten.
Snijd het vruchtvlees in blokken of dobbelstenen.
Schil het stukje verse gember en de peultjes.
Breng in een waterkoker 1½ liter water aan de kook.
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook.
Kook de rijst 10 minuten.
Giet het kookwater af, vang ¼ liter op, en houdt de rijst warm in de kookpan.
Verhit in een wokpan 1 eetlepel olie op hoog vuur, en roerbak de kiphaasjes en de ui goudbruin.
Schep de pompoen en peultjes erbij en roerbak 5 minuten.
Dan kunnen de cashewnoten erbij en rasp boven de wok een stukje van ± 1 cm gember af.
Schep goed om.
Voeg het opgevangen rijstkookwater toe en breng het aan de kook.
Voeg de sukiyakisaus en naar smaak wat suiker toe en laat het geheel even sudderen.
Breng het gerecht, indien nodig, op smaak met zout & peper.
Serveer samen met de rijst.