vegetarisch, voor 2 personen
|
|
Verhit de olie in een pan met zware bodem en fruit hierin zachtjes de ui, knoflook en gember. Voeg het kerriepoeder en de tomaat toe en bak even mee.
Doe de pompoen en kokosmelk in de pan en laat 15 – 20 minuten zachtjes sudderen of tot de pompoen net gaar is.
Proef en maak de kerrie op smaak met limoensap, een drupje sojasaus, zout & peper.
Bestrooi voor het serveren met cashewnoten en selderij of koriander.
Opmerkingen
Een simpele maar altijd geslaagde manier om pompoen klaar te maken is in een curry. Met pittig kerriepoeder – ik gebruik graag de Hindoestaanse versie van het merk Chan’s – en een blik kokosmelk maak je in een handomdraai iets smakelijks. Je kunt er rijst bij serveren, maar quinoa smaakt er ook goed bij.
Bron: "I love groente" van Janneke Vreugdenhil
Gepubliceerd door: Ecoville