Pompoen-gembersoep

Pompoen-gembersoep

  • 1 eetl. olijfolie extra vierge/ of beetje kokosvet
  • 1 ui
  • 2 - 3 cm verse gember
  • zeezout
  • kurkuma
  • versgemalen zwarte peper
  • 800 g pompoen (uit eigen tuin of van reformwinkel)
  • 600 g wortels
  • 25 cl kokosmelk
  • 50 cl verse bouillon of kruidenbouillon van de reform
  • sap van halve verse citroen
  • eventueel handje verse peterselie

Fruit gesnipperde ui in olijfolie of kokosvet.
Gember schillen, heel fijn snijden.
Pompoen in stukjes snijden (met schil).
Wortel in blokjes snijden.
Alle groenten toevoegen.
Kruiden met zout, kurkuma en zwarte peper.
Schenk bouillon bij totdat groente net niet onder staat.
5 minuten koken.
Laatste 2 minuten kokosmelk meekoken.
Even blenderen met staafmixer.
Roer verse citroensap door de soep.
Voeg op laatste moment handje verse peterselie toe.

Bron: Eatzo

Terug