Pompoen met dillesaus

vegetarisch, voor 2 personen

  • 700 g pompoen
  • 2 eetl. dille (vers of uit de diepvries)
  • 2 eetl. maizena
  • 2 eetl. room kookroom light
  • ½ dl halfvolle yoghurt
  • 1 dl (groente)bouillon (van tablet)

Schil de pompoen, verwijder de strengen en pitten.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Kook de pompoen in water met 1 eetlepel dille in ± 20 minuten gaar.
Meng de maizena met de room tot een glad papje en verdun dit met de yoghurt.
Breng de bouillon aan de kook en voeg onder goed roeren het papje toe.
Laat de saus al roerend aan de kook komen.
Maak de saus op smaak met peper, weinig zout en de rest van de dille.
Giet de gare pompoen af en meng de saus er door.

Menusuggestie
Lekker met een vegetarische burger en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...
• 2 stuks vegetarische hamburger rauw
• 1 eetl. vloeibare margarine
• 6 opscheplepels aardappelpuree

Bron: Voedingscentrum

Terug