Kruidige pompoen-blokjes uit de oven

  • 750 g pompoen
  • handje verse tijm
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 gedroogde chilipeper, fijngehakt
  • 1 eetl. ketoembar (korianderpoeder)
  • scheut olijfolie (ca. 6 eetl.)

Schil de pompoen en verwijder de draden en pitten.
Snij de pompoen in vrij grote blokken van ca. 3 x 3 cm.
Doe ze in een met wat olie ingevette braadslee.
Ris de blaadjes tijm van de takjes en doe ze met de knoflook, gedroogde chilipeper, ketoembar en zout & peper naar smaak in een vijzel.
Stamp en wrijf dit goed door elkaar en voeg geleidelijk een flinke scheut olijfolie toe tot je een lekker smeuïg mengsel heb.
Giet dit over de pompoen en hussel goed door elkaar.
(Geen vijzel? Alles goed fijnhakken en mengen in een gewone kom.)
Schuif de braadslee in het midden van de oven en laat de pompoen in 30 minuten gaar en geurig roosteren.
Schep tussentijds een of twee keer even om en prik erin met een vork: als ze zacht zijn, zijn ze klaar.
Doe de pompoen over in een schaal en breng eventueel op smaak met wat zout.

Bron: Het Groene Spoor

Terug