Pizza butternut

Pizza butternut

  • 1 rol pizza deeg
  • ½ butternut
  • handvol walnoten
  • 250 g ricotta
  • rucola
  • Parmaham, een paar plakjes
  • olijfolie
  • peper & zout
  • 1 teen knoflook
  • kippenbouillon blokje
  • verse basilicum

Snijd de butternut in blokjes en pel het teentje knoflook.
Kook zowel de pompoen als de knoflook gaar in een kookpan.
Los het bouillonblokje op in het water.
Zet de oven op 200 °C.
Giet de pompoen en knoflook af en doe in een blender (of gebruik een mixer) samen met driekwart ricotta, een scheutje olijfolie, peper en zout.
Doe ook een handvol walnoten bij het mengsel en mix fijn.
Laat afkoelen.
Beleg de pizza met een mooie laag van het butternutmengsel, leg daarop een paar plakjes Parmaham en nog een paar mespuntjes ricotta en zet de pizza in de oven.
Voor de gaartijd van het pizzadeeg kijk je best even op de verpakking.
Haal de pizza uit de oven als hij krokant is en werk af met een scheutje olijfolie, verse basilicum en rucola.

Bron: The messy chef
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug