Pizza (groentevulling zonder kaas)

  • 2 biologische pizzabodems
  • 1½ kg pompoen
  • 100 g prei
  • 100 g wortel
  • 100 g brocolli/bloemkool
  • 100 g knolselder
  • 1 paprika
  • ½ ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 theel. biologische pizzakruiden
  • 4 à 6 eetl. olijfolie

De oven voorverwarmen op 150 °C (stand 3).
Laagje water koken, de pompoen erin doen.
Af en toe roeren.
Als de pompoen kookt, het vuur laag zetten.
Regelmatig roeren en eventueel water erbij doen, maar niet teveel, want de pompoen moet een puree worden.
Na 5 minuten mogen, op de paprika na, alle gesneden groenten en de pizzakruiden erbij.
Als de pompoen goed gaar is, wordt deze vanzelf puree terwijl u roerend de groenten goed doorwarmt.
Niet te lang, de groenten blijven best knapperig.
De pizzabodems 10 minuten in de oven voorbakken.
De vulling erop leggen en de pizza's weer ongeveer 15 minuten de oven in.
Als er van het groentemengsel iets over is, kunt u dit in een ovenvast schaaltje erbij zetten.
Dit is, eenmaal afgekoeld, prima broodbeleg.
De gesneden paprika strooit u er rauw als versiering overheen.
Ieder bedient zich aan tafel zelf van de olijfolie.

Bron: De Wassende Maan

Terug