|
|
Behalve in een soepbord of -kom kun je dit gerecht natuurlijk uitstekend serveren in de uitgeholde pompoen.
Hol de pompoen eerst uit met bijvoorbeeld een meloenbolletjessteker of een scherpe lepel, kijk hoeveel vruchtvlees je hebt en bereken aan de hand daarvan hoeveel je nodig hebt van de overige ingrediƫnten.
Smelt de boter in een ruime pan en fruit daarin de ui ongeveer 1 minuut.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak dit al omscheppend 2 minuten.
Voeg de kerrie en de ringetjes rode peper toe en bak vervolgens nog 1 minuut.
Schenk de bouillion erbij, breng het geheel aan de kook en laat de pompoen zacht en gaar worden in 15 á 20 minuten.
Pureer de soep daarna in een blender, keukenmachine en met een staafmixer.
Schep de soep op de borden of in de uitgeholde pompoen, garneer met de slagroom en de bieslook en dien meteen op.
Mocht je de soep te pittig vinden, voeg er dan naar smaak kokosmelk aan toe, dit zal de smaak van de soep verzachten.
Bron: Bourgondië
|
|
Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten (bewaren) en snijd er maantjes van.
Leg de maantjes in de oven (180 °C) en rooster ze daar 45 minuten.
Intussen de courgettes schillen en in plakjes snijden.
Dan de olie in een grote pan met dikke bodem verwarmen, de ui en knoflook snijden en even stoven.
De peper en kerrie toevoegen en roeren.
De pompoenmaantjes uit de oven halen, het vruchtvlees uitscheppen en pureren (met een vork).
Zorg voor ongeveer 1½ liter puree.
Als je teveel hebt, zorg dan dat de rest in maantjes blijft, smeer deze in met olijfolie en leg ze nog voor 20 minuten in de oven.
Lekker bijgerecht.
Je kunt terwijl de pompoen in de oven staat, de pitten roosteren.
Dat doe je door ze eerst goed af te spoelen en af te drogen, en ze daarna in een droge koekenpan te walsen.
Pas op dat ze niet te donker worden.
Daarna laten afkoelen.
Pompoenpuree, courgette en kippenbouillon in de pan bij de ui en knoflook, aan de kook brengen en ongeveer 20 minuten zacht laten sudderen in een gesloten pan.
Daarna met de staafmixer tot een gladde soep mixen.
Proeven, nu kan je er nog wat aan doen als de soep te flauw is (en pompoen moet hoog op smaak worden gebracht).
Nu onder voortdurend roeren de melk in kleine beetjes toevoegen.
Nog even doorwarmen en serveren met een handje geroosterde pompoenpitten er doorheen.
voor 2 personen
|
|
Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Was de koriander en hak de steeltjes klein.
Fruit de ui en de koriandersteeltjes met de kerriepoeder in de olie glazig.
Voeg de stukken pompoen, het verkruimelde pepertje en de bouillon toe.
Kook de pompoen in ca. 15 minuten gaar.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
Breng de soep weer tegen de kook.
Strooi de klein geknipte korianderblaadjes er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht ovenschotel voor de zaterdag.
voor 6 personen
|
|
Snipper de ui, knoflook, gember en 1 rode peper fijn (voor een iets minder pittige variant houd je een halve rode peper aan).
Fruit deze aan in een pan met een beetje olie en roer de kurkuma er door.
Voeg de pompoen en wortel toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg dan de bouillon toe en kook 15 minuutjes tot de groente zacht is.
Pureer de soep met de staafmix fijn en roer de kokosmelk er door.
Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en zout toe.
Serveer de soep met wat verse peterselie en eventueel wat ringetjes rode peper.