Pittige pompoencurry

Pittige pompoencurry

  • 1 kg pompoen, in stukjes
  • 2 verse tomaten, fijn gehakt of 1 blik tomaten
  • 1 theel. komijn
  • 1 eetl. curry
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 stukje gember, duimgroot, zeer fijn geraspt
  • 1 eetl. chili
  • peper & zout
  • 2 middelgrote uien, fijngehakt
  • 1 stengel citroengras
  • 40 cl kokosmelk
  • verse munt en koriander
  • 1 limoen
  • paneer of witte vis

Versnijd de groenten.
Fruit de ui op een middelhoog vuur.
Doe de gember en knoflook erbij en bak deze kort mee.
Doe nadien de overige groenten en kruiden in dezelfde kookpot en doe hier een twee-tal glazen water bij.
De verse kruiden bewaar je voor de garnering op het einde.
Laat de groenten sudderen op een eerder laag vuur, voeg indien nodig nog wat water toe.
Wanneer de pompoen gaar is voeg je de kokosmelk toe.
(Dit doe je beter niet vroeger, anders verliest de kokosmelk zijn smaak.)
Kruid het geheel af naar smaak met peper en zout.
Garneer met partjes limoen en een koriander-munt mix (fijn versnipperd), serveer met een stukje gebakken witte vis of de gebakken paneer.

Bron: Jan Vanhuysse
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug