Penne met pompoen en rozijnen

  • 2 eetl. olie
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 500 g pompoenen, geschild, in kleine blokjes
  • mespunt komijnpoeder (djinten)
  • mespunt kaneelpoeder
  • 300 g penne
  • 50 g rozijnen
  • 20 g hazelnoten (gehakt) of 20 g pijnboompitten

Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
Voeg de pompoenblokjes en specerijen toe en roerbak nogmaals 5 minuten.
Leg een deksel op de pan en laat circa 10 minuten stoven.
Kook intussen de penne.
Roer de rozijnen door de pompoen en breng op smaak met zout en peper.
Schep de pasta erdoor en bestrooi met de noten.

Variatie
Geen zin om de pompoen eerst te schillen? Dan laat je de schil toch gewoon zitten! In de oven, tijdens het stoven of koken wordt de schil gewoon zacht. Zo is de schil prima te eten en bevat ook nog eens extra vezels.

Bron: Boodschappen

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug