|
|
Was de patissons, snij de steelaanzet eraf en hol ze uit.
Het vruchtvlees kan in de vulling worden verwerkt.
Maak van het blokje bouillon en blancheer de patissonbakjes ongeveer 5 minuten, laat ze uitlekken en afkoelen.
De bouillon kan eventueel in een soep worden verwerkt.
Snij de onderkant van de patissons zonodig iets bij, opdat ze goed kunnen staan.
Maak een salade en vul de patissons hiermee.
Leg er een paar plakjes ei op en bestrooi het geheel met gehakte peterselie.
Variatie
Voor de vulling kan in plaats van aardappels ook rijst of gierst worden gebruikt.
Ook kleine pompoentjes zijn op bovenstaande wijze te gebruiken.
En in plaats van koud kan het geheel ook warm worden gegeten.
Daarvoor de patissons gelijk vullen met warme groenten en eventueel bestrooien met wat geraspte kaas en even in de oven laten smelten.
Ook kun je in plaats van 4 kleine patissons of pompoentjes 1 grote nemen of twee halve.
En ook courgettes lenen zich om op deze wijze te vullen, vooral als ze wat groter zijn.
Bron: Het Groene Spoor