Pasta met pikante pompoen en ricotta

Pasta met pikante pompoen en ricotta

  • 600 g pompoenen (geschild, in blokjes)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 rode ui of
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 2 gedroogde chilipepers (verkruimeld)
  • 350 g pasta
  • handje platte peterselie (fijngehakt)
  • 200 g ricotta

Verhit de olie en fruit hierin de ui, chilipepers en knoflook 2 - 3 minuten.
Schep de pompoen erdoor en bak zachtjes 8 - 10 minuten.
Kook intussen de pasta beetgaar.
Giet af en vang wat van het kookvocht op.
Schep de pasta met 2 - 3 eetlepels kookvocht en de helft van de peterselie door het pompoenmengsel.
Breng op smaak met zout & peper.
Verdeel over diepe borden met een schep ricotta en de rest van de peterselie erop.

Bereidingstip
Vervang de chilipepers door 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes.
Neem hüttenkäse of roomkaas in plaats van ricotta.

Bron: Boodschappen

Terug