Pasta met pompoen en rauwe ham

Pasta met pompoen en rauwe ham

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 4 eetl. verse peterselie
  • 500 g pompoenen (geschild, in blokjes)
  • nootmuskaat
  • 20 cl kippenbouillon of 20 cl groentebouillon
  • 400 g spaghetti
  • 200 g rauwe hammen (in reepjes)
  • 20 cl kookroom

Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg 2 eetlepels peterselie en de pompoen toe en bak dit circa 2 minuten mee.
Bestrooi met zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
Giet er 15 cl bouillon bij en kook zachtjes circa 10 minuten tot de pompoen zacht is.
Voeg zonodig meer bouillon toe.
Kook de spaghetti.
Roer de ham en de room door het pompoenmengsel en verwarm mee.
Schep de saus op de spaghetti en bestrooi met de rest van de peterselie.

Bron: Boodschappen

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug