Pasta met gegrilde pompoen

Pasta met gegrilde pompoen

  • 1 fles pompoen, ongeveer 800 g
  • 3 theel. Râs al Hânout kruiden
  • 15 g pijnboompitten
  • 15 g zonnebloempitten
  • 10 tot 15 g pompoenpitten uit de fles pompoen
  • 350 g volkoren pasta
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g gemengde bonen kiemen
  • 1 rode peper
  • 250 cherrytomaatjes
  • 150 g winterpostelein
  • 15 g verse koriander
  • 4 flinke eetl. olijfolie

Leg het bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de pompoen in tweeën met een scherp mes en haal de pitten en het zachte vruchtvlees eruit, bewaar de pitten.
Snijd de pompoen met schil in plakken van 1 cm en leg deze op het bakblik, besprenkel de pompoen met twee eetlepels olijfolie, de Râs al Hânout en strooi alle pitten erbij.
Zet de pompoen 20 minuten in de oven, draai ze om en bak ze nog 10 minuten.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, liever iets minder lang zodat het nog een bite heeft, a la dente.
Snipper de ui, knoflook en de rode peper zonder zaad en verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Fruit ui, knoflook, peper de gemengde bonen kiemen en cherry tomaatjes die door midden zijn gesneden aan in de olie en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
Op het laatste moment de porselein toevoegen en laten slinken en de koriander toevoegen.
Serveer de pasta met de saus en de pompoen.

Bron: PuurSuzanne
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug