Pompoen pannenkoekjes - I

  • 400 g pompoen
  • 3 eetl. suiker
  • 2 eetl. suiker, bruine
  • 1 theel. kaneel
  • 1 snufje zout
  • 1 kopje meel
  • 2 eierdooiers
  • 2 eiwitten
  • 150 g rozijnen
  • ½ kop melk
  • 3 eetl. olie

Maak de pompoen schoon en snijd deze in stukjes.
Kook de stukjes pompoen gaar in water, giet af en laat even afkoelen.
Prak de pompoen met een vork fijn.
Voeg de suikers, het kaneel en het zout toe aan de pompoen.
Voeg daarna de eidooiers, het meel, de melk en de rozijnen toe.
Meng alles door elkaar.
Klop de eiwitten stijf en doe dit bij het beslag.
Bak in een koekenpan met een laagje olie kleine pannenkoekjes van het beslag.

Bron: De Wassende Maan


Pompoen pannenkoekjes - II

Pompoen pannenkoekjes

voor ongeveer 20 mini-pannenkoekjes

  • 300 g oranje (Hokkaido)pompoen
  • 1 ei
  • 125 g tarwemeel of tarwebloem
  • 25 cl (soja)melk
  • ½ theel. wijnsteenbakpoeder
  • ½ theel. gemberpoeder
  • ¼ theel. korianderpoeder
  • zout
  • olijfolie

Maak de pompoen schoon en stoom het gaar.
Pureer de gare pompoen glad.
Maak een beslag door meel, ei, bakpoeder en (soja)
melk goed te mengen.
Roer de pompoenpuree erbij en breng het beslag op smaak met de kruiden en een snufje zout.
Verwarm een beetje olie en laat telkens een eetlepel beslag in de pan glijden zodat je 3 tot 4 pannenkoekjes tegelijk bakt.
Bak ze op een vrij hoog vuur tot ze langs beide zijden lichtjes bruin kleuren.

Je kunt de pannenkoekjes beleggen en dichtplooien voor in de lunchbox of een dipsausje meegeven.

Bron: Colette Courgette, “Seizoenen”
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief

Terug