Pangpoen (pompoen) met warm gerookte vis

  • 600 g pompoen
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • ½ dl olie
  • 2 eetl. suiker
  • 20 cl kippenbouillon
  • sojaolie of arachideolie
  • 400 g warmgerookte vis (van de toko)
  • 1 theel. komijnzaad
    • selderijolie
  • 2 eetl. gehakte bladselderij
  • 5 cl sojaolie
  • 1 teen knoflook

Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 2 cm.
Fruit de ui en knoflook in de olie aan.
Voeg de pompoen toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de suiker toe en blus af met de bouillon.
Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en plaats het deksel op de pan en laat het 45 minuten zachtjes stoven.
Blancheer voor de selderijolie de selderij (2 minuten in kokend water = Oké), meng met de olie en de knoflook en pureer met de staafmixer.
Rooster het komijnzaad in een droge pan.
Verhit een pan met ruim olie, snijd de vis in gelijke stukken en frituur deze in de olie.

Bron: Ramon Beuk, Terug naar mijn roti, Uitgeverij Marmer
Gepubliceerd door: Onno Kleyn

Terug