Pampoensop

(Zuid-Afrikaans pompoensoep)

  • 500 g geschilde butternut, in blokjes
  • 2½ cl olie
  • 1 cl boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 aartappelen, in blokjes
  • 2 winterpenen
  • geschild en in blokjes gesneden
  • ½ cl fijn gember
  • ½ cl fijn kaneel
  • 2 kipbouillonblokjes opgelost in een kop heet water
  • 25 cl melk
  • ½ cl honing
  • 2 ml paprikapoeder
  • 2½ cl chutney
  • zout & peper naar smaak

Voeg pompoen, aartappelen, wortelen, ui, gember en kaneel bij warm olie en boter in een diepe dikbodem-soeppan en fruit voor 5 minuten.
Voeg bouillon, melk, honing, paprika, chutney, zout & peper bij.
Bring tot kookpunt.
Laten afkoelen en pureren.
Weer opwarmen.
Voeg water bij als soep te dik is.
Lekker met thuisgemaakt brood.

Bron: De Wassende Maan

Terug