Pampoensop - I

(Zuid-Afrikaans pompoensoep)

  • 500 g geschilde butternut, in blokjes
  • 2½ cl olie
  • 1 cl boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 2 wortelen, geschild en in blokjes gesneden
  • ½ cl fijn gember
  • ½ cl fijn kaneel
  • 2 kipbouillonblokjes opgelost in een kop heet water
  • 25 cl melk
  • ½ cl honing
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2½ cl chutney
  • zout & peper naar smaak

Voeg pompoen, aardappelen, wortelen, ui, gember en kaneel bij warm olie en boter in een diepe dikbodem-soeppan en fruit voor 5 minuten.
Voeg bouillon, melk, honing, paprika, chutney, zout & peper bij.
Bring tot kookpunt.
Laten afkoelen en pureren.
Weer opwarmen.
Voeg water bij als soep te dik is.
Lekker met thuisgemaakt brood.

Bron: Tastyweb
Gepubliceerd door: De Wassende Maan


Pampoensop - II

voor 6 personen

Pampoensop

  • 1 grote pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 3 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 l kippenbouillon
 
  • 1½ cl droge gemengde kruiden
  • gedroogde peterselie
  • 12½ cl room
  • zout & peper naar smaak

Meng de pompoen, aardappelen, ui en kippenbouillon in een pan.>
Verwarm tot het kookpunt en laat 30 minuten zachtjes sudderen tot de groenten zacht zijn.
Voeg de kruiden en room toe en roer.
Kruid met peper en zout.
Serveer met knoflookrolletjes.

Bron: Koelsoem Kamalie, Flori Schrikker, Kook saam Kaaps
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug