Ovenschotel met knolselderij en pompoen

Ovenschotel met knolselderij en pompoen

  • 400 g knolselderij (geschild, in plakken van ca. ½ cm dik)
  • 400 g pompoenen (geschild, in plakken van ca. ½ cm dik)
  • 2 uien (in ringen)
  • 200 g beenhammen (in blokjes)
  • 1 theel. majoraan of
    1 theel. oregano
  • 25 cl room
  • 20 cl groentebouillon van tablet
  • 2 eieren

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de plakken knolselderij, pompoen en ui om en om in de schaal.
Verdeel de blokjes ham tussen de lagen groenten en bestrooi elke laag met een beetje zout, peper en majoraan.
Klop de room los met de bouillon en eieren en giet dit over de groenten.
Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en bak het gerecht in circa 40 minuten gaar.
Verwijder de folie de laatste 10 minuten zodat de bovenkant mooi bruin wordt.

Variatie
Laat de ham weg of vervang deze door blokjes oude kaas voor een vegetarische versie.

Wijnadvies
Lekker fris wit, en dan bij voorkeur Italiaans. Erg lekker met zo’n sappige Soave van VillaMondi bijvoorbeeld. Ook Verdicchio deiCastelli di Jesi is een aanrader!

Bron: Boodschappen

Terug