Ovenschotel van pompoen, zoete aardappel en wortel

hokkaido (2K)

  • ¼ pompoen (van een kleine pompoen), in stukjes gesneden
  • 2 wortels, in stukjes gesneden
  • ½ zoete aardappel, in stukjes gesneden
    (kan vervangen worden door gewone aardappel)
  • 2 takjes tijm, blaadjes afgeritst
  • 5 cl room, licht opgeklopt
  • 50 g pecorino of Parmezaan, geraspt

Stoom / kook de groenten - elk apart - beetgaar.
Laat uitlekken en doe ze over in een ovenschotel.
Doe er de tijm bij en kruid met peper en zout en hussel alles door elkaar.
Overgiet met de room, bestrooi met de kaas en laat kleuren onder de grill.
Lekker als bijgerecht bij eend, lams- en varkensvlees.

Tip
Wil je er een volledige maaltijd van maken, bak dan wat gehakt op en meng het door de groenten.
Deze ovenschotel is makkelijk de dag vooraf klaar te maken: gewoon opwarmen en klaar.

Bron: De Tafel van Tine
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug