Ovenfeta op pompoengroenten

Ovenfeta op pompoengroenten

voor 2 porties

  • 600 g butternutpompoen
  • 2 uien
  • zout & peper
  • 2½ eetl. olijfolie
  • 4 tomaten
  • suiker
  • 200 g feta
  • 1 theel. gedroogde oregano

Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C).
Snij de pompoen in de lengte doormidden, maak schoon en schil.
Snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 2½ cm.
Snijd de uien in partjes.
Doe alles in 2 kleine ramekins (ca. 13 cm Ø) of in een ovenschaal (22 x 12 cm).
Breng op smaak met zout en peper.
Besprenkel met de olijfolie en bak 15 minuten in een hete oven op een rooster op de middelste plank.
Verwijder de steeltjes van de tomaten.
Snijd de tomaten in partjes, breng op smaak met zout en 1 snuifje suiker.
Snijd de feta kruiselings doormidden.
Verdeel de tomaten over de pompoen, leg de feta erop en besprenkel met ½ eetlepel olijfolie.
Bak nog 15 minuten.
Serveer bestrooid met oregano.

Bron: essen & trinken

Terug