Oranje stoofschotel

vegetarisch

  • 600 g pompoen
  • 250 g winterwortel
  • 1 oranje paprika
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • een stukje verse gemberwortel (± 3 cm)
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. currypasta (eventueel kerriepoeder)
  • 2 blikken tomaatblokjes op sap à 400 g
  • 1 dl kokosmelk (blikje)
  • verse koriander of bieslook

Schil de pompoen, verwijder de pitten en de draden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak de wortel schoon en schaaf hem in plakjes.
Maak de paprika schoon, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd hem in blokjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn.
Schil en rasp de gemberwortel.
Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en bak de ui, de knoflook en de gemberwortel hierin in 3 á 4 minuten zachtjes aan.
Roer de currypasta erdoor en bak die even goed mee.
Schep de wortel, de aardappel en de paprika erdoor en voeg de tomaatblokjes met het sap en de kokosmelk toe.
Laat alles, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken.
Doe de pompoenblokjes erbij en laat alles nog ± 10 minuten zachtjes koken, tot de aardappelblokjes gaar, maar niet tot pap gekookt zijn.
Bestrooi voor het serveren met verse fijngeknipte koriander of bieslook en serveer de stoofschotel met gekookte rijst.

Tip
Vries een restje kokosmelk in, als een ijsblokje of in een klein afsluitbaar bakje.
Voeg het de volgende keer in bevroren toestand toe.

Bron: NN

Terug