Oma’s pompoensoep met tijm

Oma’s pompoensoep met tijm
voor 1 persoon

  • 1 takje tijm
  • 400 g butternutpompoen
  • uitje
  • 350 cl groentebouillon
  • mix van gember-, kerrie- en kurkumapoeder
  • 1 laurierblaadje
  • scheut droge witte wijn
  • roomboter
  • dikke snee brood
  • scheutje room
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • staafmixer

Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in stukken van circa 3 cm.
Pluk de blaadjes van je takje tijm.
Smelt de helft van de boter met een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui.
Houd een paar blaadjes tijm apart voor de garnering, maar voeg de rest van de tijm, het laurierblaadje én ¾ van de specerijenmix toe en bak kort mee.
Blus af met de witte wijn.
Voeg de pompoen toe en bak deze ook kort me.
Maak de bouillonpoeder aan met 350 cl water, schenk de groentebouillon bij de pompoen en kook tot de pompoen gaar is, ofwel tot deze zacht genoeg is om te pureren.
Laat het pompoenmengsel iets afkoelen en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
Breng de soep nog op smaak met peper, zout en/of meer van de specerijenmix.
Besmeer je plak brood royaal met de overige roomboter (of naar smaak natuurlijk!)
Schenk de soep in een kom of diep bord, voeg dan de scheut room toe en bestrooi met de laatste blaadjes tijm.

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug