Mousseline van pompoen met linzen, gefrituurde selderij en dunne lende

alen_steak (6K)

  • 4 steaks dunne lende van elk ongeveer 200 g
  • 100 g groene linzen
  • 2 gedroogde pimenten (pili-pili)
  • 250 g pompoenvlees
  • 200 g julienne van knolselderij
  • 1 gehakte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidenbosje
  • boter
  • 1 dl room
  • 2 eetl. gesnipperde peterselie
  • geklaarde boter
  • 1 blaadjelaurier
  • enkele blaadjes salie
  • peper en zout

Spoel de linzen grondig en kook in gezouten water met een blaadje laurier en gedroogde piment.
Doe de ui met de pompoen, een teentje gekneusde knoflook en een kruidenbosje in een kookpan.
Bevochtig met de gevogeltebouillon en kook in 15 minuten gaar.
Verwijder het kruidenbosje en giet door een zeef.
Vang het kookvocht op.

Doe de pompoen met de knoflook en de uien in een blender.
Mix met een flinke klont boter en doe er al draaiend de room bij.
Zorg voor een glad mengsel dat tot nog wat stevig is.
Kruid af met peper.

Kruid de steaks met peper en bak ze in geklaarde boter volgens de gewenste gaarheid.
Kruid tijdens het bakken met zout.
Verwijder de steaks en laat de het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Ontvet de pan en blus met het kookvocht.
Laat inkoken.
Verwijder uit de linzen de pimenten en het laurierblaadje en giet door een zeef.
Roer de linzen en de gesnipperde peterselie door de pompoenmousse en schep in diepe borden.
Schik de steaks bovenop.

Monteer de saus met stukjes koude boter en nappeer rond het bord.
Werk af met blaadjes gefrituurde selderij en gefrituurde en achteraf gezouten selderijchips.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug