Marokkaanse pompoensoep

  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 pompoen van ongeveer 1 kg
  • 1 l groentebouillon (tabletten)
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 1 theel. citroensap
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 dl olie om te frituren
  • 1 eetl. korianderblaadjes
  • 1 eetl. muntblaadjes
  • 200 g kipfilet in reepjes
  • mespunt kaneel

Ontpit de pompoen en snijd deze in stukjes.
Schillen hoeft niet.
Verhit de zonnebloemolie in een grote soeppan en fruit de knoflook.
Voeg de pompoen toe en bak deze al omscheppend een minuut of twee mee.
Voeg dan de bouillon, komijn, het citroensap, zout & peper toe en breng alles aan de kook.
Laat de soep dan een minuut of twintig zachtjes pruttelen.
Verhit de frituurolie in een wok of koekenpan en frituur de koriander en munt knapperig.
Schep de kruiden met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng hem opnieuw aan de kook.
Voeg dan de kip toe en laat de soep nog een minuut of vijf zachtjes pruttelen tot de reepjes gaar zijn.
Breng de soep op smaak met zout & peper.
Schenk deze dan in kommen en strooi de kaneel en gefrituurde kruiden erover.
Geef er repen sesambrood bij.

Serveertip
Ook lekker met fetapasteitjes, olijvenbrood en een lekkere salade.

Bron: Smulweb

Terug