Lasagne met pompoen

vegetarisch

  • lasagnebladen
  • 500 g bechamelsaus
  • 1 ui (groot)
  • 400 g pompoenpuree
  • 2 kleine courgettes
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • zout & peper naar smaak

Snij een pompoen in stukken en kook deze in 20 minuten gaar.
Haal ongeveer 400 gram vruchtvlees van de schil af en prak dit (dan heb je dus pompoenpuree).
Fruit het uitje en voeg de in stukjes gesneden courgettes toe.
Voeg de pompoen toe en bak het even mee.
Voeg de bechamel saus toe, samen met wat peper en zout.
Smeer een lasagne schaal in met boter en doe steeds een laagje saus en pasta erin.
Begin en eindig met de saus.
Strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen.
Zet het 25 - 30 minuten in de oven op 180 °C.

Bron: Barbara
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug