Pompoenlasagne

  • 1 kg pompoen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Italiaanse kruiden (diepvries)
  • olie
  • 1 pak lasagne
  • 300 g jonge kaas
  • bieslook
  • 1 bakje zure room

Schil de pompoen, snijdt deze plakjes en kook het in zout water in 5 - 10 minuten gaar.
Stamp het tot moes.
Fruit de ui en de knoflook in olie.
Meng het door de pompoenmoes.
Meng ook de italiaanse kruiden door de pompoenmoes.
Kook de lasagne.
Snijd de kaas in plakken.
Beboter de ovenschaal en vul het met een laag pompoenmengsel, een laag kaas, een laag lasagne.
Herhalen tot de pompoen op is.
De bovenste laag moet lasagne zijn.
Meng de bieslook en de zure room.
Bestrijk de bovenste laag lasagne hiermee.
30 - 45 Minuten in de oven op 200 °C

Bron: nl.culinair 29-10-1996

Terug