Kruidige pompoensoep - I

  • 1 kg pompoen
  • 1 l kippen- of groentebouillon
  • peper en zout
  • ½ rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ajuinen
  • olijfolie
  • scheutje room

Schil de pompoen; snij in stukken en haal de pitten eruit.
Pel de ajuinen en look.
Snij in kleine stukjes.
Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak hierin de knoflook- en uisnippers.
Voeg de pompoenstukken toe: kruid met peper en zout en laat even meestoven.
Overgiet met de kippen- of groentebouillon en laat verder garen tot de pompoen zacht is.
Giet het mengsel in een blender en draai glad.
Snij ondertusse de paprika in fijne reepjes.
Giet de soep in kommen en werk af met de paprikareepjes en een scheutje room.

Opmerking
Wil je deze soep liever iets exotischer?
Voeg er dan 37½ cl kokosmelk aan toe en laat nog even doorkoken tot alles heet is.

Bron: Lize Lorent
Gepubliceerd door: Kook Jij


Kruidige pompoensoep - II

Kruidige pompoensoep

  • 1 pompoen, gewassen,
    in stukken gesneden
  • 2 uien, in ringen
  • 3 tenen knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
 
  • 4 blaadjes salie
  • 2 eetl. kokosolie
  • 1 à 2 l water,
    deel om in te koken en de rest om de soep te verdunnen
  • Keltisch zeezout
  • versgemalen peper

Verhit een grote pan op het vuur.
Voeg kokosolie toe en fruit hierin de uien glazig.
Voeg de kruiden, de knoflook en de pompoen toe.
Laat even mee bakken.
Voeg dan zoveel water toe dat de pompoen net onder staat.
Maal wat peper in de soep en voeg wat zout toe.
Kook de pompoen gaar in 15 à 20 minuten of totdat de schil zacht is.
Pureer een deel van de soep en bepaal de dikte door naar eigen inzicht te verdunnen met water.
Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout & peper.

Bron: Ekoplaza

Terug