Pompoensoep met kokosmelk

kokosmelk (1K)

  • 400 g pompoen
  • 1 ui of het wit van 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 klein blikje of brikje kokosmelk (12½ cl of meer naar smaak)
  • groentebouillon
  • peper en zout

Snij de ui of de prei fijn en fruit deze in een beetje olie of boter tot alles goudgeel ziet.
Snij de wortel en de pompoen in stukjes.
De schil van een bio-pompoen kan je mee gebruiken.
Voeg dan een liter water toe en breng aan de kook.
Voeg de wortel en pompoen toe en laat een half uurtje zachtjes garen.
Mix de soep en kruid met peper, zout en eventueel bouillon.
Voeg een blikje kokosmelk toe en roer tot alles opgelost is.
Serveer met een takje gesneden verse breedbladige peterselie.

Uit: Seizoenen op smaak
Gepubliceerd door: Velt, ecologisch leven en tuinieren

Terug