Kokos-butternut squash stoofpot

Kokos-butternut squash stoofpot

  • 4 gedroogde Spaanse pepers
  • 6 lenteuien, grof gehakt
  • 2 theel. gehakte knoflook
  • 2 stengels citroengras, buitenste bladen wegnemen en hakken of citroensap
  • 1,5 eetl. arachideolie
  • 2 theel. gemalen koriander
  • ½ theel. koenjit, kurkuma
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 29 cl kokosmelk, uit blik, ongezoet
  • 15 cl groentebouillon (heet)
  • 750 g butternut squash, geschild, ontzaad, in ca. 5 cm dikke stukken
  • 2 kardemompeulen, gekneusd
  • 1 kaneelstok
  • 1 rode paprika, ontzaad en in dunne reepjes gesneden
  • zout
  • 1½ eetl. sojasaus
  • 1½ theel. bruine suiker
  • 1 theel. citroensap
  • 2 eetl. verse korianderblaadjes, grof gehakt

Ontzaad de pepers, snijd ze in stukjes, laat ze 10 minuten weken in warm water en uit laten lekken.
Vermaal de peper, lenteui, knoflook en citroengras tot een pasta.
Neem een vijzel of een keukenmachine.
Voeg, indien nodig, wat olie toe.
Verhit 1½ eetlepel olie in een zware sauspan op middelhoog vuur.
Voeg de pasta toe.
Roerbak tot het begint te geuren en het niet meer rauw is.
Voeg de korianderpoeder, koenjit, paprikapoeder toe en roer gedurende een minuut.
Doe de kokosmelk erbij en sudder gedurende een minuut of vijf.
Roer de hete bouillon erdoor en breng het weer aan de kook.
Doe de pompoen, de paprikareepjes, kardemompeulen en kaneelstok erbij.
Voeg naar smaak zout toe.
Laat het geheel een minuut of twintig zachtjes koken, tot de pompoenstukken gaar zijn.
Roer dan de sojasaus, suiker en citroensap erdoor.
Nog twee minuten op het vuur en dan opdienen met de verse korianderblaadjes erover.

Opmerkingen
Als het te nat is, roer er dan wat maïzena door (volgens BBC Food). Makkelijk te maken als u alles in huis hebt. En perfect als u zich aan de aangegeven hoeveelheden houdt. Serveer met rijst.

Bron: Antony Worrall Thompson
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug